BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
t;

Tuesday, August 2, 2011

MUKA DISERANG BLACKHEAD!

Assalamualaikum wrt. wbt. dan Salam Sejahtera


pagi tadi pas aku mandi, macam biasak, aku akan belek belek la muka aku nie.. jerawat da mula menampakkan diri da nampaknya.. tapi, aku tak kisah sangat.. yang aku paling kisah bila aku da nampak beberapa bijik hitam kat muka aku.. BLACKHEAD!
blackhead kat idong!
aku bukan apa.. bila da blackhead kat muka nie, rasa cam aku nie tak reti jaga muka.. rasa cam aku jarang sangat sangat sangat cuci muka.. rasa cam aku nie pengKUTUR.. :(


tapi tapi tapi kan.. korang tau tak yang sebenarnya, blackhead takde kena mengena ngan tahap kebersihan yang rendah?


sebenarnya, blackhead nie, cam jerawat jugak, disebabkan lebihan minyak yang tersumbat.. aigooo~~


so, aku pown search la punya search cara nak hilangkan blackhead nie.. dan aku berminat ngan satu cara nie.. waktu aku kecik kecik pown, kakak kakak aku selalu bwat camni jugak.. tapi aku tak berapa nak paham sangat la apa yang dorang bwat kan..
1. panaskan air.. kalau nak lebih efektif, bleh campur lemon... 
2. letak kepala di mulut bekas yang berisi air panas tadi.. guna tuala untuk pastikan kita dapat wap yang maksimum.. 
3. bwat langkah 2 lam 5 minit sampai muka berpeluh.. nie maksudnya liang roma da terbukak.. 
4. amik kapas muka, dan gosok kat area yang da blackhead tuu.. 
5. kapas tuu direndam lam air panas tadi, dan digosok kat area yang terlibat.. tambah sket air sejuk.. kalau tak, melecur muka nanti! kan da jadik masalah laen pulak.. 
6. cuci muka
aku pown tak try lagik kaedah nie..
hehehe..
takpe la kan.. kita bleh try sama sama.. :)

Thanks 4 reading this entry..! :)

0 Comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...