BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
t;

Tuesday, August 9, 2011

Assalamualaikum wrt. wbt. dan Salam Sejahtera

pagi pagi hari nie, macam biasak aku berblogwalking la ke blog blog yang aku follow.. pastuu, aku tertarik ngan tajuk entry si carl samsudin nie.. dia bercerita pasai sorang perempuan nie yang membahasakan diri dia sebagai makcik hajjah sitt al-wuzara.. 


sebelum nie aku memang da baca pasal makcik nie da kat blog sozcyili.. makcik nie dikatakan telah menghina agama Islam secara dasat di facebook, blog dan twitter... dan gaysec cuba membongkar identiti makcik nie.. tapi, tak tau la samada makcik tuu betul betul adalah arlene.. lam blog makcik tuu, dia beria ia kata dia tuu hajjah la islam bagai.. wallahualam..
perempuan yang dikatakan makcik..
tapi, kalau baca blog dia tuu, memang beristighfar jah tak henti henti.. ayat ayat dia memang sangat sangat menghina Islam.. dia turut menghina kerajaan Malaysia, Datuk Najib dan lain lain.. tapi, ada jugak teguran dia berkenaan masyarakat harus diambil berat.. contohnya, perempuan yang bertudung tapi berpakaian ketat..


kesian la jugak kat dia.. tak tau apa motif dia bwat blog tuu.. katanya, dia didelete kat facebook sebab ramai yang report.. tuu yang dia da mula bergerak aktif kat wordpress dan twitter..
gambar lam blog makcik yang menghina Islam
klik sini untuk ke blog.. korang kalau da baca tuu, jangan pula mudah termakan dengan ayat ayat dia..


marila kita sama sama doakan dia.. semuga dia mendapat keampunan dan petunjuk daripada ALLAH.. tambah tambah lam bulan Ramadhan nie pulak.. semuga dosa dia tak bertambah dari hari ke hari.. amin..

Thanks 4 reading this entry..! :)

7 Comments:

  1. Dalin said...
    seriously kalau bukak baca, mmg tersirap darah.. sakit hati je~
    pedih mata2.. tak pasal2 memaki hamun.. iskk.. iskk..
    scha al ahmad said...
    hmmmm..
    ntahla dia kn?
    muga bulan ramadhan nie bleh bwk kbaekan kt dia..
    diya said...
    boleh bukak ke blog die ? tak boleh pun :(
    scha al ahmad said...
    eh, boleh bukak je sy try..
    cuba skali g?
    diskopi said...
    Bersih 2.0: Merakam Semangat Zaman/Capturing The Spirit Of The Times – Pertandingan Menulis Esei dan Cereka di dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.

    Lebih daripada RM6,000.00 untuk dimenangi + buku-buku + tshirt diskopi-bersih 2.0 “melawan atas jalan bukan hanya atas talian” + peluang untuk karya anda diterbitkan di dalam bentuk buku!

    Kalau korang berminat untuk terlibat di dalam usaha bersama merakam semangat zaman dan memenangi hadiah-hadiah tersebut, check it out butiran, syarat dan peraturan pertandingan ini kat:

    http://diskopi.wordpress.com

    Korang boleh juga download poster pertandingan menulis esei dan cereka ini dalam jpeg file dan meletakkannya kat blog, website atau facebook korang untuk publisiti yang lebih luas.

    Tolong war-warkan tentang pertandingan ini kepada jaringan dan kawan-kawan korang yang kat online mahu pun offline!

    Terima kaseh.
    rizuan_kamaluddin said...
    kurang ajar ini urang~
    blog mcm ni mkin haqi makin byk...
    kita kena hati2...

    apa2 pon klu dia muslim, mudamudahan ALLAH berikan hidayah dan petunjuk ke jln yg benar...

    klu bukan, maka mau jgk aku nk p jumpak dia...
    tarbiah dia sikit...
    hmmm.... dunia2...

    moga kita dilindungi ALLAH...
    ILA HonEyBuNNy said...
    semoga dia insafff...

    gerammm sangat dekat pompuan neh..

    suka suki ja hina agama kita Islam..

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...