BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
t;

Friday, July 29, 2011

TINTEC KRENEDEX PART 1

Assalamualaikum wrt. wbt. dan Salam Sejahtera


wuhooooo.. kemaen lama aku tak update blog eh? bukan maen bersawang da.. HAHAHA almaklumla kemalasan suda bersarang lam jiwa nie haaa.. tambah plak aku memang kebizian la siket, kunun nak manjakan diri sebaek mungkin sebelum mula bergiat aktif lam apa jua aktiviti.. ehem ehem! nie pown update blog lepas budak budak yang juin tintec pakat dok update blog dorang.. aku pown tak mo la ketinggalan!

program nie actually berlangsung dari 21 julai sampai la 26 julai.. lebih kurang la tuuu.. ak da mula bergiat aktif lam keja keja tintec nie dari 18 julai g da.. sebab waktu tuu la kami mula bagi komitmen secara serius! sebelum tuu pown aku bizi ngan tbc aku jah.. :)

waktu 18hb tuu kan, kami da perjumpaan, nak asing asing ikot stesen la lebih kurang.. klu ikotkan lam list, nama aku kat stesen kuala nal, dengan kiah dan che yam.. lima orang kawan aku g, yakni budak budak palapes jugak dapat kat stesen pasir mas.. masalahnya, daripada bilangan kami yang 8 orang tuu, da 4 orang da tarik diri.. dan 2 orang daripada tuu, kiah ngan che yam la!

memang gundah gulana la aku waktu tuu.. terus aku decide tak mo juin kuala nal, nak lepak jah kat pasir mas ganti budak budak yang tarik diri kat pasir mas tuu.. mujurlah yun, kem komando kat pasir mas tuu tak de masalah je nak terima aku.. aku pown berbahagia la ngan syuk n zati kat stesen tuu..

dua arie jugak la kami bwat perjumpaan.. sebab, kat pasir mas nie, kami kami nie akan jadik fasi untuk adik adik yang nak amik spm.. makanya, bermula la usaha usaha kami untuk bincang pasal modul, refresment suma bagai.. tapi, program k10 nie memang sangat slumber la klu nak dibandingkan dengan k11.. sebab klu prokid yang aku juin dulu tuu, kami akan bwat dulu modul tuu, so that kami akan da lebih feel untuk bwat modul tuu kat adik adik plak..

then, bermula la debaran aku bila pagi nak gerak ke kelantan, aku dapat mesej daripada seseorang.. tanya samada aku jadik juin tintec or not.. aku jawab la yang aku juin, dan memang da kat utm da.. mungkin sebab aku da tuka stesen ngan sesuka atie aku, makanya nama aku tak da lam list.. tapi, by that time, dia da tau la yang aku memang da tuka stesen.. :)

nak dijadikan cerita, waktu tuu aku memang tak sihat, DEMAM SELSEMA! masok je petang sket, kepala aku memang da berat da, terus aku mesej kat si mamat tuu, cakap aku nak tarik diri, sebab tak sihat.. tapi, dia mintak aku inform kat yun, sebab yun kem komando pasir mas.. masalahnya, aku tak de number yun.. terus hasrat hati aku nak tarik diri terkubur camtu je..

lam perjalanan nak ke KELANTAN tuu, alhamdulillah, demam aku cam da kebah sket.. tinggal selsema je.. mungkin badan aku pown kasihankan aku kan? sja je bagi gempak waktu awal awal tuu.. nasib la aku decide nak juin jugak program nie.. sebab aku memang gila nak juin program anak angkat nie.. dan nie la first time aku da peluang!

waktu tuu sket lagik nak masok suboh bila kami sampai kat kg kuala nal.. berentetan la kami ke surau untuk solat dan blablabla.. majlis perasmian pown stat lambat lagik, lam 9.30am camtuu.. breakfast pulak 8.30am.. perot aku time tuu jangan cakap la.. bergendang kencang mintak makanan singgah masok lam perot..

pastuu, sebelum majlis perasmian tuu abiz, diorang da la announce announce nama mak ayah angkat ngan anak anak angkat masing masing.. tengah aku berbual ngan bahgia ngan zati n syuk, tiba tiba aku terdengar nama aku.. terus aku terdiam, tapi aku tak melangkah langsung ke atas pentas.. aku anggap tuu sebagai kesilapan dan aku akan selesaikan masalah tuu.. mujur kaseh, sorang budak yang jugak team rakit jadik anak angkat family angkat aku tuu jugak..

pastuu, laju jah tangan aku nie mesej ke mamat yang mesej aku sebelum nie tuu.. malangnya, line maxis cam xberapa nak ada pulak kat kuala nal nie.. waktu majlis da bersurai, malang sunggoh nasib aku bila mata kaseh cepat je tangkap kelibat aku.. mau tak mau, aku p la kat mak angkat aku tuu..

mak angkat aku punyala excited waktu berbual ngan aku n kaseh.. adik angkat aku, yang bru form 4, sanggop ponteng sekolah semata mata nak amik kakak kakak angkat dia nie.. kaseh menginap kat kg kuala nal nie ntok 1malam je, sebab keesokkan arienya dia akan berakit da.. bila aku jelaskan kedudukan aku yang sebenar, riak muka mak angkat aku memang berubah gila! serius aku rasa bersalah!

waktu tuu atie aku memang kat pasir mas lagik.. ye la, aku da bagi banyak kowt komitmen aku kat kumpulan sana.. takkan tiba tiba aku nak tarik diri pulak? lagipown aku tak kenai langsung budak budak kuala nal nie.. camna la aku nak idop kat sini? aku nie da la agak susa nak bergaul dengan orang.. sob sob sob..

Thanks 4 reading this entry..! :)

2 Comments:

  1. apik pehe said...
    yeahh..keluarga angkat..best!!
    scha al ahmad said...
    huhuhu...
    mmg besh! :)

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...