BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
t;

Tuesday, August 16, 2011

SAF START DARI KIRI KEW?

Assalamualaikum wrt. wbt. dan Salam Sejahtera




arie nie aku ngan mama solat kat saf belakang *ada dua saf jah :p*.. bila masok jah rakaat ke9 solat tarawikh arie nie, ada yang keluar.. so, saf da jadik lubang lubang da.. last last saf ke2 nie merapat ke sebelah kiri.. adoooooooooi.. aku pown da mula pening da.. setau aku, saf start dari tengah.. tapi, tiba tiba aku tak pasti pulak...

kalau menurut mama, makcik2 nie cakap perempuan kena rapat sebelah kiri.. betul kew eh?

aku da google berkenaan masalah nie.. malangnya, aku tak pasti pulak ustaz yang bercakap tuu bertumpu pada makmum lelaki saja kew atau dua dua sekali.. tapi, aku pown da tanya la jugak kat ustaz ustaz yang menulis kat blog tuu..

tapi, aku tak pasti, bila aku boleh dapat respond daripada diorang.. so, korang tau tak sebenaqnya saf start dari mana?



p/s : dan kalau betul la saf start dar tengah kan, camna eh aku nak cakap kat makcik2 nie? -.-'

Thanks 4 reading this entry..! :)

6 Comments:

  1. amirrulhanifah said...
    saf start belakang tok imam .. bukan kiri dan bukan kanan.. depend. tp mesti mula dari belakang tok imam..
    scha al ahmad said...
    means tengah tengah la kan?
    pompuan laki sama eh?
    aidil said...
    emm selalunye start belakang imam la. cume tak tahu lah ade hukum ke wajib, afdal atau lain2.. kena rujuk kepada lebih pakar... ^^
    scha al ahmad said...
    thx, aidil!
    smuga ustaz2 tuu cepatla balas..
    :(
    Intanberlian said...
    hmm tu la kdg2 org tak sedar bile kosong2 tu putuskan jemaah. cubelah tanya dekat mana2 ustaz yg leh online ni.. =D
    Umie Artoqiemie said...
    umie pun tak tahu T__T

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...