BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
t;

Thursday, August 11, 2011

MASA UNTUK BELAJAR MEMASAK

Assalamualaikum wrt. wbt. dan Salam Sejahtera

bulan Ramadhan nie sebenaqnya adalah masa yang sangat seswai untuk orang orang macam aku belajar masak..
orang orang macam aku? 
macam mana tuu?
1. tak pandai masak
2. jarang ada kat umah
heeeeeeeeeeeeee... gila pengakuan berani mati! dush dush dush!


kalau kat utm, aku nak pegang alat alat, bahan bahan masak nie pown waktu training palapes ja la --) fittick! time fittick nie beberapa orang kadet kena tolong stap kat dapur untuk masak.. tak kira la pompuan kew, laki kew kena tolong jugak! tapi, waktu nie besh tau.. sebab kadang kadang waktu nie boleh jadik waktu maen.. tapi, aku tak suka fittick sangat.. sebab... aku tak pandai bab bab nie.. lagipown, kadang kadang aku rasa rugi bila kawan kawan da belajar, tapi aku pulak skip klas untuk fittick.. *baget!*


ok ok.. stop untuk cerita pasal palapes..


aku nak bermegah sket nie.. kalau korang nak tau, sepanjang Ramadhan nie, aku da bwat puding roti kukus, simplicous pizza, murtabak maggi dan bubur somsom *aku tak bwat banyak untuk bubur somsom nie*.. ok la tuu kan? heeeeeee.. ok ok, tak hebat mana pown.. -.-'

suma nie bukan aku yang bwat.. curik dari mr google! :D




sebenaqnya, aku nak bwat entry pasal masakan masakan yang aku try nie.. tapi, pic tak boleh upload pulak, so, nanti nantila aku bwat entry tuu eh? *baget cam orang nak baca sangat*


aku pecaya, ramai gila budak budak kat luar tuu macam aku kan? masing masing sebok la bukak internet carik resepi untuk try.. btoi tak? btoi tak? better korang ngaku.. berdosa tau tipu bulan Ramadhan nie.. haaaaaaaa...


jum la, selaen amik banyak banyak keberkatan daripada bulan Ramadhan nie, kita amik kesempatan yang ada.. contohnya, waktu nie la, kita boleh spend time banyak banyak banyak ngan family.. selalu busy ja kan? sekarang sahur, berbuka puasa, sembahyang terawih pown da boleh sama sama ngan family.. besh kan? :)

Thanks 4 reading this entry..! :)

7 Comments:

  1. NICK IRFAN said...
    lapo plak tgk gmbr makanan dlm entry ni.. hehe
    scha al ahmad said...
    hahaha..
    mkn mkn mkn..
    aimaniman said...
    hie.. sedap tu martabak maggi & bubur som som.. memang cun kalau makan time buka satu manis satu ala ala pedas...
    scha al ahmad said...
    heeeeeee...
    wat satu2 je kak..
    :)
    Noriz sini... said...
    bagusla dah ada kesedaran tu...
    mcm petanda nak kena pinang je... heeheee

    psni lagi rajin masak k :)
    scha al ahmad said...
    hahaha..
    xmo kwin lagikla..
    lmbt g nk abiz stadi..
    :p
    meaw said...
    haaaaa,belajaq masak naaaa ^__^

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...