BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
t;

Sunday, August 26, 2012

makan banyak banyak banyak

Assalamualaikum wrt. wbt. dan Salam Sejahtera

sebulan berpuasa dah berlalu.. tahniah sebab kita mampu kawal hawa nafsu, terutamanya kat makanan! tapi, bila da tak berpuasa nie, makan sampai tak hengat dunia.. samala dengan aku yang sebenarnya.. HAHAHA masuk syawal je, makan tuu rasa cam nak balas dendam je kan?


tapi, memang tak dapat dinafikan tau, raya kali nie aku makan memang tak hengat dunia punya.. why? sebab aku da set minda, after raya nie, aku da kena balik bangi, nak sambung prektikal, banyak kerja, dwet kurang, makanya kurang makan.. so, baek la aku makan puas2.. HOHOHO

tambah2 pulak, balik bangi nanti, aku akan consume herbalife seriusly.. why? kononnya nak jaga kesihatan.. bonusnya, aku bolehla kurus! HAHAHA

waktu aku bwat body analysis dengan kak kirah, coach herbalife nie, overall badan aku agak ok.. cumanya, aku kena kurangkan berat dalam 5kg, then total body fat aku agak tinggi.. a normal healthy female, sepatutnya 18.2% je total body fat dia, tapi aku pnya 27%! erk, bahaya!

tapi kan, macam mana agaknya kalau tahun depan punya raya? aku nak makan banyak, tapi takot efek pulak usaha aku consume herbalife?


ini lah dia jawapannya!

awal2 pagi raya tuu, after makan shake, tea mix, makan sekali dengan omega 3 fish oil nie, insyaALLAH apa yang kita makan, benda2 yang tak elok tuu, semuanya takkan lekat kat badan kita yang sihat nie.. :)

Thanks 4 reading this entry..! :)

0 Comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...