BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
t;

Monday, July 11, 2011

JALAN JALAN JOHOR

Assalamualaikum wrt. wbt. dan Salam Sejahtera


semalam, 9 Julai 2011 aku ngan kawan kawan aku, DAN tuan firdaus, kak biha ke uthm, batu pahat ntok tengok majlis pentauliahan senior senior aku yang dikasihi.. tapi, tak de pown gambar yang aku amik sepanjang kami kat sana.. sebab aku ngantok sangat sangat waktu sampai kat uthm tuu.. mananya tidak, seawal 4.30am kami da blah dari utm.. awalnya! sob sob sob.. ksian kat mata i nie tau.. menahan tak mo pejam, sebab kesian kat driver..malam tuu pown dok menahan mata dari siang sebab tak mo biasakan diri tido siang.. alih alih malam tido lam 1am jugak..


lebih kurang lam 9am camtuu, majlis stat la lepas sultan johor datang.. sepatutnya, agung yang sampaikan watikah kat kadet-kadet palapes yang nak ditauliahkan nie.. tapi, mungkin dia da hal laen kowt.. so, mintak sultan johor je wakilkan.. tahun lepas pown, sultan perak kowt yang wakilkan agung, waktu tuu bwat kat usm..


pas dorang kawad suma, kami pown mula la nak gerak balik.. sebab zati nak ke kota tinggi, nak tengok pertandingan j-robik.. adik dia dari prokid 5 ada juin jugak..


malang sunggoh kat tuan firdaus yang drive waktu tuu, sebab salah tempat.. RELA yang jaga jalan waktu tuu bleh kata kat dataran apa ntah waktu tuu ada pertandingan j-robik.. sedangkan ada acara apa ntah kat situ..


 tapi, aku la yang bernasib baek.. sebab da pertunjukan dari pancaragan SM Tun Fatimah.. perggh, gembira bukan kepalang la aku! tiba tiba je rasa rindu kat pancaragam sekolah aku.. ntah bila aku nak melawat dorang.. dorang pown ntah tak ingat aku da.. sob sob sob..


aku da rekod satu lagu yang dorang maen.. mula mula aku tengah syok syok rekod lagu 1st dorang maen.. lagu pa ntah, aku tak engat, tapi memang lagu pemes la.. alih alih aku tak tekan button record.. perggggh.. memang panas atie.. hajat hati nak rekod sampai habih, tapi memori handphone full pulak!

baju dorang memang semart..! tapi satu jah yang aku pelik.. dorang tak pakai tudung.. tau tak dorang pakai pa? dorang pakai anak tudung! da la anak tudung hitam yang nipis yang aku selalu pakai ngan tudung.. pelik sungguh! aku engat dorang bwat anak tudung khas yang tebal sikit.. da tuu, leher memang terbentang luas la.. hmmmm..


pusing punya pusing, last last kami jumpa dataran tun sri lanang.. kat situ la pertandingan j-robik terbuka.. ada SMAT, sekolah prokid 5 dulu.. dari nak balik awal, balik sampai acara habis.. gara gara adik adik asik tahan kami daripada balik..


1st time aku tengok j-robik.. menarik! 1st kumpulan yang aku tengok mesteyla SMAT.. kebetulan pulak dorang perform dulu.. memang bersemangat la aku tengok.. da la dorang pown memang bersemangat habis.. tapi, lama la gila! 45mins kowt.. aku pown sampai da nak buhsan da.. nasib semangat dorang tuu tinggi, sedap jugak la aku tengok..



bila kumpulan ke2 perform, aku da pelik.. kenapa lagu sama jah? movement pown sama? cuma dorang punya formation jah laen.. malangnya, pertandingan tuu bwat bawah bumbung, bukan stadium.. kalau tak, bleh la penonton nampak dorang punya formation ngan lebih jelas..


sepanjang arie tuu, aku asik tunjuk true color aku jah.. haaaaaaaaaish.. tak abis abis dengan gelak.. abang chotd yang tak penah penah nak kenal aku pown aku rasa da boleh hafal abis aku nie.. 


da tuu, da plak peristiwa nie.. tuan firdaus bayar makanan, engat da bayar untuk suma.. alih alih makanan zati ngan air air suma tak bayar lagik.. mak cik tuu jerit panggil.. waktu tuu aku ngan wana last sekali.. nak bayar, dwet tak cukup plak.. perggggggh, malu nak mati.. wana pown p la panggil orang orang kat depan tuu.. last last, aku kira kira syiling, cukup pulak bwat bayar mak cik tuu..


sesungguhnya aku sangat sangat la malu dan sedih waktu tuu.. bleh plak terkena time tak bawak banyak dwet.. huhuhu.. nak bwat camna kan.. aku dok baget nak p uthm jah, tuu yang bawak dwet sikit.. nak bawak banyak banyak pown, bukan ada.. T.T


papa pown, arie tuu memang aku bahgia la.. so, lupakan jah yang sedih sedih tuu...!

Thanks 4 reading this entry..! :)

3 Comments:

  1. apik pehe said...
    hehehe..bestnyer dia jalan2
    tyhafyha said...
    nak tau tak nak tau tak ehehehhe tyha mmg hepi lah kaka n abg dtg tgok jrobik ,, trlpas juga rndu ,, tpi sangat sedih abg piji gan kaka yana tak ade =( sobs sobs
    scha al ahmad said...
    hahaha..
    tacink siot da org kta cmtuu..

    kak yana jaoh, abg pg sebok..
    kami jah jdk wakil.. :)

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...