BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
t;

Thursday, July 7, 2011

ANAK ANGKAT KAT KELANTAN

Assalamualaikum wrt. wbt. dan Salam Sejahtera


aku sebenaqnya tengah dilanda kebuhsanan yang teramat sangat nie..
bwat keja APA POWN TAK BOLEH.. -.-'
tension siot macam nie.. tak boleh aku nak teruskan idop..
takkan nak menatap lappy ini lagi?
wuuhuuuu.. kecik atie lappy ak.. *urut urut belakang lappy*
tiba tiba aku teringat la akan satu program yang bakal aku juin..
namanya TINTEC-KRENEDEX 2011..
program nie lbeh kurang cam program anak angkat la, tapi lebih pelbagai..
kalau aku tak silap, program nie bleh dikatakan terbahagi kepada 3 peringkat yang utama..
30 orang peserta akan terlibat dalam team rakit..
team rakit nie akan menyusuri Sg Kelantan dari Kuala Krai ke Kota Bharu untuk menjalankan penyelidikan mengenai kebersihan air sungai..

peserta-peserta laen pulak akan jadik fasi kat 3 buah sekolah yang berbeza..
maksudnya, kami akan dibahagikan kepada 3 la kan..
1kumpulan akan jadik fasi untuk budak budak SPM kat pasir mas..
1kumpulan untuk budak budak PMR kat kuala krai, dan satu lagik adalah untuk budak budak UPSR kat kuala nal..
aku akan jadik fasi untuk budak budak UPSR..
omaigod..!! its so challenging ok..
aku baru je jadik fasi untuk budak budak SPM, tiba tiba bertukar ke budak budak UPSR pulak..
muga muga aku sukses la kan..

3 hari kami menginap kat tempat yang berbeza, kami akan bergerak ke kota bharu..
kat sini, kami akan jadik anak angkat kat beberapa keluarga yang terpilih..
3 hari la jugak kami akan menginap ngan diorang nie..
23-26 Julai 2011..

program nie pown akan jadik satu experience baru untuk aku..
aku yang tak pandai dan tak paham loghat kelantan akan menginap lebih kurang lam 5 hari kat negeri cek mek molek nie..
da la jadik fasi untuk budak budak UPSR, mstey la loghat depa pown pekat g..
takotnya aku kalau da masalah komunikasi nanti..
aku pown memang tak pernah juin any program anak angkat..
so, I AM EXCITED beb..!
and for the first tym oso, aku akan naek ketapi!
dari johor ke kuala krai, kami akan naek ketapi jah!
WUUUUHOOOOOOOOOO..!
tak kira la besh kew tak, aku dapat naek jugak!
cuma satu je la yang aku rugi..
aku tak dapat juin team rakit..
tak dapat la aku nak merasa berakit kan..
tuu laa.. bagi nama lambat sangat..
terpaksa la pasrah dengan pa yang dapat..
at least aku tetap akan dapat new experience..

tak sabar dowh nak p..
macam macam bayangan da lam otak aku nie..
kah kah kah..
papa pown, nanti bila aku da betul betul p, aku update g blog nie..
aku cerita pasal new experience aku tuu k?
;)

Thanks 4 reading this entry..! :)

2 Comments:

  1. Asma Ahmad said...
    aku nek train dlu lg lmbt smpai dr nek bas...
    mm p klntan 23hb ni gak...
    scha al ahmad said...
    owhoo..
    mmg.. km akn smpi keesokan hariny..
    mama kata p 22hb?

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...