BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
t;

Friday, May 13, 2011

WE GOT MARRIED

Assalamualaikum wrt. wbt. dan Salam Sejahtera

exam da abiz, kawan kawan suma da balik, tinggal rumate yang sakit je kat bilik..
so, ak tak berapa nak ada life sangat da..
arie nie tak makan lunch pown, sekadar dinner..
tuu pown mcD delivery..
almaklumla, arie nie kan da tukar gelas warna baru..
starting from today, gelas warna biru plak..
sampai bila ak tak pasti..
ak pown tak pasti sampai bila ak mampu nak kumpul gelas nie..

memandangkan ak da tak berapa da life, tak banyak yang ak boleh update kat blog..
ak kat bilik skunk nie tengah gila layan korean realiti show..
WE GOT MARRIED
show nie memadankan celebriti dan diorang kena hidup sebagai pasangan suami isteri, dengan bwat misi yang disediakan..
memang besh show nie..
bila tengok, rasa cam nak kawin je! HAHA

yang ak tengok nie season 1..
da pasangan ANDY & SOLBI, 
ALEX & SINAE, 
CROWN J & IN YOUNG, 
HYUNGDON & SOURI, 
HYUNG JUN & HWANGBO, 
n da g 1 kapel nie, ak tak berapa nak engat..





masing masing da perangai yang berbeza..
pasangan pilihan ak adalah andy & solbi..
solbi nie cam anak manja dalam family dia, andy plak adalah lelaki yang agak perfect..
hubungan diorang memang nampak lebih realistik..
masing masing sentiasa cuba yang terbaek untuk satu sama laen..
diorang nie jugak adalah pasangan yang paling emosi..
kadang kadang rasa cam nak nangis je sebab da je adegan yang menyayat hati..
specially, waktu diorang nak berpisah..


alex & sinae nie adalah pasangan pilihan ramai orang..
tapi, diorang nie dikatakan cam sangat tak realistik..
alex adalah seorang yang sangat romantik, dan boleh bwat apa saja untuk sinae..
dia tak pernah marah sinae kowt..
awalnya, ak agak tak suka pasangan nie..
sebab agak slow, jadik buhsan plak..
sebab masing masing sangat sopan, cuma bila da lama tuu baru la best sket..


crown j & in young plak adalah pasangan yang selalu bertengkar..
tapi lama lama diorang da boleh get along..
tapi, memang sangat fun tengok diorang nie..
cuma kadang kadang tuu rasa sakit kat in young sebab kadang kadang cam mean sangat..
tapi, papa pown, diorang tetap best!
ak suka juga pasangan nie..
sebab bagi ak sendiri, ak memang suka cari gado dengan the person..
ehem ehem.. the person tak wujud pown lagi.. -.-'

lagi satu pasangan yang ak ska adalah hyung jun & hwang bo..
hwang bo nie lagi tua daripada hyung jun..
hyung jun plak seorang yang sangat kelakar, tapi sangat slumber..
memang tak kering gusi klu tengok pasangan nie..

ak baru tengok sampai episod 21..
tapi, da tengok dulu part andy & solbi berpisah..
so, tak banyak yang ak boleh cakap kat sini..
tapi, bila tengok show nie, ak rasa boleh bagi mesej kat suami isteri yang kat luar sana tuu..
tapi, ak tak kawin g pown, pakwe pown xde.. -.-'
tengok untuk fun je kan.. HAHA

tapi, jangan la tiba tiba malaysia pown nak bwat realiti show camni..
sangat la tak sesuai ok..
apa apa pown, kita kena consider agama dan adat negara nie..
bukan sebab benda dari luar boleh dijadikan ikutan..
huhuhu..

p/s : gambar curik dari mr GOOGLE je, jadik sangat la tak seragam.. -.-'

Thanks 4 reading this entry..! :)
 

4 Comments:

  1. Asma Ahmad said...
    asek mkn mcD jew. da la mcD glass can. nek kncing mnis hg bwu tw...
    amna said...
    KOREAN.. huu, best dak ?
    scha al ahmad said...
    adik: doa la yg baek2..

    amna : best2! sangat besh! yap, korean..
    ^^Cik HAziE^^ said...
    Andy n Solbi..hihi~

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...