BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
t;

Thursday, May 5, 2011

GILA MAEN GAME

Assalamualaikum wrt. wbt. dan Salam Sejahtera

ak rasa, da genap seminggu kowt ak deactivate facebook.. tau x kenapa ak deactivate? sebab ak emosi ngan sorang lecturer nie.. stended la klu xde mud nak stadi, kita akan online dan update status mengenai kemalasan nak stadi kan? korang pown da bwat cam2 kan? *cepat angguk kepala!!*

ntok kisah lengkap, ce klik kat sini...

tapi, semalam, after ak balik ke bilik daripada bilik aena+inas, ak tengok rumate ak nie dok maen satu game kat facebook.. tetris.. penah maen x? waktu kecik2 mestey selalu maen kan?? punya la ak excited tengok dia maen..

dlu, time kecik2, ak ngan adik beradik ak selalu maen game kat komputer umah.. tetris 2 memang peberet game kami la.. selalu lumba2 sapa yang lead..

maka, di kala kebuhsanan menstadikan diri petang tadi, ak tanpa segan silunya mengaktifkan facebook ak balik.. semata2 nak maen game 2 je.. -.-'


tapi, game nie beza la sket daripada tetris yang kita biasak maen tym kecik2 dulu.. yang nie, kita kna compete ngan user laen.. klu kita menang, bleh la kita naek level.. tapi, opponent kita bkn suka2 atie je kita bleh pilih.. kita akan diberi opponent yang sama rank ngan kita.. means, orang yang sama tahap ngan kita jugak la..

kadang2 bagoz jugak kita maen2 game nie.. sebab kita bleh melatih otak kita cekap.. contoh, tetris nie senirik, kita kena cepat decide tempat kita nak letak blok 2.. klu lambat, kita kalah.. tapi, janganla pulak obses ngan game kan.. cam ak nie haaa.. time exam2 pown kalot nak maen game.. -.-'

tengin maen game nie? jum2..!! kowt2 bleh lawan ngan ak.. eheheh... jum maen game nie!!!

Thanks 4 reading this entry..! :)
 

4 Comments:

  1. apik pehe said...
    heheheh...lalai jugak main game kt fesbuk nih
    scha al ahmad said...
    apik : a'ah, tau xp.. buku pown kalah da! :)
    z said...
    woi study la! hahah.maen game plak ko kannn
    scha al ahmad said...
    z : lagho2..

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...