BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
t;

Sunday, May 8, 2011

HARAM SAMBUT ARIE IBU?

Assalamualaikum wrt. wbt. dan Salam Sejahtera

*entry yang ditaip pada kadar segera ^.^
arie nie da arie ahad kedua bulan mei..
maka, arie nie adalah mother's day..
semalam ak da wish mama da..
tapi, memandangkan di saat ini ak xtido g, and malas sket nak stadi..
so, ak update la blog sket kan..
kunun2 khas ntok hari ibu nie..

sebenaqnya, ak da dengaq pasai asal usul hari ibu..
dan da yang mengatakan sambutan hari ibu adalah haram..
sila klik sini untuk maklumat lanjut..

ak pown xpasti ngan statement nie..
bab bab agama nie kena rujuk ngan ustaz ustazah nie..
ilmu kat dada xcukup nak keluarkan statement..
4 some people, kenapa arie ibu je yang kita nak bagi layanan mesra kat ibu2?
kenapa xstiap arie je?
syurga kan di bawah telapak kaki ibu?
bagi ak, cukupla ak raikan mama time besday..
waktu2 laen, pown xde la ak jadik anak derhaka kan? *tipu*

fyi, da sambutan hari ibu kat negara negara laen, tapi dengan tarikh yang berbeza..
contohnya Indonesiathailand dan arab...

ok2, da semangat sket nak stadi..
inila balasannya stadi las minit..
ak da mula panik nie sebenaqnya, sangat sangat nak skor paper nie actually, TRANSPORT PROCESSES..
doa kan ak sukses ntok paper sok weyh!

p/s : kenapa Msia xpilih satu tarikh snirik? at least xde yang ragu2 nak celebrate?

Thanks 4 reading this entry..! :)
 

5 Comments:

  1. amna said...
    cadangan Malaysia tentukan tarikh sendiri tu mmg bijak. saya sokong !

    apa pun, kita sambut dengan niat nak menghargai pengorbanan dan jasa yng telah dicurahkan oleh ibu dan tak lebih drpd niat lain ^^
    scha al ahmad said...
    yup2! kadang2 malaysia cam terlalu ikot barat.. kita kena da identiti kita snirik.. :)

    stiap arie adalah arie ibu dan bapa!
    apik pehe said...
    hehe..niat tu kena betolkan..pi stadi nuh
    scha al ahmad said...
    apik: test suda abiz! :)
    cik aena ^_^ said...
    malaysia kn mmg g2..

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...