BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
t;

Sunday, January 30, 2011

semalam aku tengok tv show, SERASI BERSAMA kat astro prima.. alaaaa.. yang aznil ngan sharifah shahira 2..  tau x tv show 2 pasai pa..?? tv show nie cam contest gop sbnqny.. pasangan suami isteri selebriti akan juin benda alah nie and uji keserasian diorg sbnqnya.. pasangan mana yang paling serasi, diorang la yang menang.. hmmmmmmmmmmm... tym nie la kita akan tengok keSWEETan mereka... waaaaaaaah~~~

da satu pasangan nie.. isteri dy kna jwb bbrapa soklan yang da dsoal dlu kt husband dy.. hubby dy nie pmain bola sepak negeri selangor,dollah namanya.. :)
aznil : apakah usaha abang dollah untuk memikat kak ina yang dirasakan tidak menjadi..??
isteri : (berfikir ngan agak dalam) abang dollah pernah ajak akak ntok juin rombongan rakan2 sepejabat ke jemputan kahwin..selalunya, klu pasangan kekasih nie, mesteyla duduk bersebelahan kan..?? (gelak malu2) tapi, akak duduk di bahagian hadapan, abang plak duduk kat bahagian belakang.. memang xmjadi la.. (abang dollah gelak bahagia+tkejot sebab jawapan dorang sama!!)

knai loque x..?? yg nyanyi lagu adinda kekanda dengan atilia 2..?? dy pown ada..!!
aznil : knapa loque mendapat gelaran loque..??
isteri : (berfikir) hmmmm.. loque pernah cerita kat saya, tym kt MCKK dlu, memang suma orang da dapat gelaran masing2.. masa 2 la dy dapat gelaran.. (loque da mula tumbuk2 tangan sebab dy xcerita benda btoi kt isteri dy)
aznil : hmmmmmmm.. kenapa agaknya dy dapat gelaran 2..?? dari perkataan apa 2..??
isteri : laloq..?? (loque tersenyum)
*kisah sebenar loque : dulu, waktu kat sekolah saya selalu tido lam kelas.. orang panggil saya laloq.. tp, bila da maen bola, kan susa nak panggil2 laloq.. dipendekkan, troz jadik loque je..

hmmmmmmmmmmm... amacam..?? sweet x kisah ini..??

den, tym ak tengah sibok2 search  information pasai india, ak jumpa satu blog milik intan nie.. dy da la crita pasai pakwe dy yang digelar sebagai bam2.. mereka sangat sweet ok, sgoh xtipu..!! dy dedikasikan lagu 150 juta kali (by fynn jamal) kt pakwe dy.. nak dengar..?? klik sini.. tp, nie ainan tasneem yang nyanyi.. teehee.. lirik dy memang besh beb.. dengaq betoi2 tau..

ok2, berbalik pada intan nie.. budak nie tengah belajaq kat india.. pakwe dy sgop kowt datang ke india ntok jumpa dy.. den memang pakwe dy da bising2 jugak pasai india punya jalan nie.. hahaha.. ak suka keromantikan pakwe dy.. baca nie.. romantik x..?? walla~~~

lagi yang besh pasai dorang nie, si bam2 nie mintak permission mak ayah intan ntok bawak dy kuaq datin..!! pakwe dy juga pandai nyanyi kowt.. weyh, besh.....!! xpcya..?? baca lah..!! :) nie dan nie pown besh weyh......!!

tapi, klu bercakap pasai cinta, mestey xlupa pasai breakup kn..?? hmmmmmm... tym ak blogwalking ke blog member ak nie, ak tjumpa blog nie.. alia nie da 5bulan dy clash.. amik masa nk recover balik.. sian dy weyh.. memang kcewa abiz.. cuba baca nie, ini dan ini...

hmmmmmmmmmmmmmmmm.. ak jadik takot nak bercinta.. memang besh klu jadik cam intan.. tapi, klu jadik cam alia..?? klu xbcinta bleh xjmpa serasi bersama..??


p/s:bila bercakap pasai serasi bersama, ak tegt kat kawan ak sebenaqnya.. lawak ok kisahnya..!! :p

3 Comments:

  1. aLya said...
    waaa...alya bace nie..hahaha
    da lame alya tak bace pe yg alya tulis 5 bulan lepas, tibe2 terbace plak tadi..nanges lagi..muahaha

    kehidupan nie memg camnie syg.. kalau kita tak cuba, kita takkan tahu kan. org selalu cakap, ALLAH sengaja temukan kita ngan insan yg salah sebelum dia temukan kita ngan insan yg betul supaya kita lebih mghargai apa yg kita dapat..

    papepon, gud luck dear :)
    scha al ahmad said...
    adooooi...
    sori alya..
    cuma ttarik ngan kisah alya..
    rsa sdeh sgt..
    apa2 pown, alya kna kuat tau..!!
    scha al ahmad said...
    This comment has been removed by the author.

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...