BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
t;

Friday, January 21, 2011

entry kali nie mugkin emo sket.. tp, ak cuma nk luahkan apa yang ak rsa.. apa yang ak fikir.. mungkin prsaan dan fikiran ak salah.. tp, ak adalah manusia biasa yang bisa mlakukan kesalahan.. maka, ak sudi untuk menerima sebarang teguran, tp jangan la kn cakap belakang...

baru-baru ini, ak bhadapan dengan beberapa insiden yang membuatkan ak bfikir mengenai erti seorang sahabat.. sum people, slalu mbezakan antara kawan, rakan, sahabat dan teman.. tapi, selalunya, kawan dan sahabat la yang dipersoalkan.. kawan dilihat sebagai individu yang kita knai dan berinteraksi.. tp, ckop smpai kat c2.. sementara, sahabat adalah individu yang sering kita gelar sebagai bff.. btoi x..??

there's a group of friends of mine.. diorang nie mungkin berkawan je kowt.. tp,hubungan diorang xde la buruk mana pown, smpai nk maen tinggal2.. faham x maen tinggal2..?? bila da anytink, lyk an event or a program, a small group of friends of mine yang dalam kalangan a group of friends of mine tadi slalu diabaikan.. misalannya, bila ada sale kt supermarket, diorang suma akan g, tapi tinggalkan a small group of friends of mine nie.. tapi, bila this small group of friends of mine nie g mana2, xajk diorang, mula la diorang nk melenting.. sedangkan, sebelum this small group g a place 2, da ajk da dak2 nie.. jawapan yang diorang selalu bagi,'klu A g, ak g..' klu korang, tensen x ngan orang cmnie?? knpa xbleh bwat kputusan snirik..?? knpa mstey ikot orang..?? den, g 1, knapa mstey xnak kongsi kebaikan ngan orang lain, tapi bila orang lain da kbaikan lain, nk marah plak klu orang 2 xkongsi..?? WHAT THE HEY..??

da 1 kisah laen plak, da la 2 orang budak nie.. mmg xbleh blah.. diorang nie memang xska kt c B nie.. tp, xkisah la, sbb stiap orang kn da baek buruk, dan bukan suma orang bleh trima.. tp, yang paling ak xbleh trima   2, dak 2 orang nie da bwat taik kt c B, memang c B nie kcewa abiz ngan diorang.. tp, xde la dy kcoh2.. dak 2 orang nie bleh plak kan mintak tolong kt c B.. aiyok..!! xmalu kew weyh..?? da la benci kt orang 2, bwat taik kt dy, bg dy sakit atie, den bleh plak mintak dy tlg bwat sumtink ntok korang..?? tolong la muhasabah diri  sket.. xde manusia yang sempurna lam idop nie.. korang egt korang 2 perfect sgt kew..?? klu orang 2 still sudi jdk kawan korang, trima diri korang seadanya, knapa korang xbleh bwat cam2..?? sblom korang benci kt orang, korang penah tanya x kt diri korang 2, diri korang 2 xde orang benci kew..?? klu da sorang yang korang benci, da sepuluh orang yang benci kt korang tau x..?? if dy da bwat salah, tgor la dy, biaq dy sedaq.. nie x, tiba2 je troz tinggal dy.. sakit atie beb..!! dy xtau pown pa salah dy..!!

ak paling sdeh, bila satu kumpulan yang besaq, yang kita xnampak masalah di mana2, tiba2 bpecah.. knpa perlu jadik cm2..?? klu xpuas atie, knapa xbleh cakap depan2 je..?? knapa nk cakap kat belakang..?? den, bila da papa, mula la nk sabo mensabo.. xbaek ok sabotaj kawan snirik.. kita idop lam masyarakat, stiap orang ada kebaikannya.. knapa kita xbleh bkawan ngan suma orang..?? knapa nk carik gado..?? knapa nk bwat kepala snirik..?? idop ngan hubungan baek ngan suma orang kn lbeh bagoz..??

2 Comments:

  1. wan nurul iffa said...
    lumrah manusia~
    hukum karma..
    gajah dpan mate,,xnmpk..
    kuman kat pulau nun jauh disana nmpk plak..
    well,,kte sume buat kslhn..
    no doubt!
    tp kna laa saling tego mnego..
    jgn bg shbt kte lalai..
    n da most important thng is,,MAAF is the most ajaib word utk buat org sejuk balik..
    kn..?
    scha al ahmad said...
    yup..
    sgt2..!!
    ak pown pnh alami bnda yg sma..
    sbengank mna pown ak kt sum1..
    bila dy willing ntok mtk maaf, srta mrta atie jdk sjok..
    apa slhnya mgku kslhn snirik??

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...